Een tweede leven voor een ouwe bok

Klimrek wordt kleerhanger

Klimrekken zijn in principe het makkelijkst te herbestemmen in uw interieur. Je kan ze monteren in je woonkamer, slaapkamer of dressing. Je kan er oefeningen op doen of allerhande spulletjes aan hangen.

Maar met een klimrek kan je ook een stapje verder gaan. De stevige sporten van een klimrek zijn namelijk ideale kleerhangers, de bek van een kapstok past er perfect rond.

TIPS: Kies een sport uit die je wil gebruiken als kleerhanger. Haal onder deze sporten een aantal sporten weg door ze eerst door te zagen en daarna met een draaiende beweging uit de zijkant van het klimrek te verwijderen. Haal zoveel sporten weg tot je plaats genoeg hebt om je hemden en jassen comfortabel op te hangen. Let er wel op dat je niet tot helemaal beneden sporten verwijdert, zodat de stevigheid van het klimrek gevrijwaard blijft. Kies je sporten dus wijs ;-)

Monteer poten onder het klimrek als je het alleenstaand wil gaan gebruiken of monteer het klimrek met lange haken aan de muur, zodat je in de diepte genoeg plaats hebt voor je kleren.

Wij spotten dit aangepast klimrek in een kledingwinkel en waren uiteraard meteen enthousiast. In deze uitvoering is bovenaan ook nog een hoedenplank gemaakt. Ook een originele blikvanger, nietwaar?