Een tweede leven voor een ouwe bok

Turnpaard als zitbank

Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar een turnpaard biedt vele mogelijkheden om er iets geweldigs van te maken. Het is op het eerste zicht een nogal groot en lomp turntoestel, maar het kan mits een kleine aanpassing en een beetje creativiteit, perfect ingepast worden in uw 'hedendaags vintage interieur'.

Met zijn robuuste constructie, zijn doorleefde lederen bovenkant en zijn stevige houten bogen, is een turnpaard namelijk de perfecte basis om er een leuke, sportieve zitbank van te maken. Het volstaat om de poten in te korten, zodat de bovenkant van het paard op zithoogte komt te staan. In een mum van tijd heb je een leuke bank met 3 zitplaatsen. De bogen bakenen de zitjes af en zorgen er tegelijkertijd voor dat het turnpaard nog herkenbaar blijft.

In het interieurmagazine VTWonen hadden ze dit duidelijk ook al begrepen. Daar staat deze bewerking van een turnpaard te pronken in een vintage interieur, gecombineerd met een oud schoolbord en retro stoelen die zo uit een bruine kroeg lijken te komen.