Een tweede leven voor een ouwe bok

Over ons

Onze missie

Oude afgekeurde turntoestellen komen in veel gevallen in een hoekje van de turnzaal te staan, waar ze alleen stof vergaren. Wij vinden dat een spijtige zaak. Het gaat immers om authentieke stukken, gemaakt uit robuuste en pure materialen. Het is dan ook onze missie om deze turntoestellen een tweede leven te schenken, door ze een plaats te geven in uw interieur. Daar kunnen ze met hun mooie vintage look nog aan de slag als eyecatcher of meubelstuk.

Een paar decennia geleden werden niet alleen turntoestellen, maar ook andere artikelen op een veel duurzamere manier gemaakt dan vandaag het geval is. Er werd met stevigere en mooiere materialen gewerkt, waardoor de producten beter bestand waren tegen de tand des tijds. Het is dan ook niet verwonderlijk te noemen dat de jeugd van vandaag binnen de recycling en upcycling beweging teruggrijpt naar de producten uit die tijd. Overal in de steden zie je jongeren op oude opgeknapte fietsen rijden, met vintage sporttassen op hun rug. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook kan met oude turntoestellen.

Oude, afgeschreven turntoestellen, die ergens zieltogend in een hoekje van een turnzaal stof vergaren, sporen wij op en knappen we op waar nodig, zodat ze hun originele schoonheid terugkrijgen. Daarnaast proberen we leuke ideeën aan te reiken om deze turntoestellen te integreren in uw interieur. Elk turntoestel dat we op deze manier een tweede leven kunnen geven, is er eentje gered!

 

Wie zijn we? 

Turnpaard, dat zijn 2 vrienden uit het Brusselse die reeds meer dan 20 jaar samen recreatief aan sport doen en bijgevolg geïnteresseerd zijn in alles wat met sport te maken heeft.

Beiden zijn we ook aangetrokken tot de charme van het retro- en vintagegebeuren met meubelstukken uit de jaren 60 en 70. We decoreren onze woning dan ook liever met een vintage radio, dan met een kadertje uit de Ikea of de WEBA. Turnpaard werd dan ook geboren als een hobbyproject waarbij sport en vintage samengaan. Naast onze fulltime job proberen we nu oude turntoestellen een tweede leven te geven.

 

Partners

Turnpaard werkt intensief samen met Eurogym, één van de marktleiders in België voor wat het leveren en plaatsen van nieuwe turntoestellen betreft. Dankzij deze samenwerking kan ook Eurogym een tweede leven geven aan de turntoestellen die zij recupereren bij het plaatsen van nieuwe toestellen.

Bovendien brengt Eurogym met zijn 25 jaar ervaring in de sector van turntoestellen ook een heleboel kennis van materialen aan, die elke dag zijn nut bewijst bij het keuren en opknappen van oude toestellen. Op die manier kunnen wij garant staan voor een goede vakkennis en professioneel advies.